04 mart. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / COMUNICAT DE PRESĂ – ZIARUL REGIONAL GAZETA MUNTENIEI. CÂND DREAPTA ÎMPARTE CA LA CARTE, DE DREPTATE NU AI PARTE!

COMUNICAT DE PRESĂ – ZIARUL REGIONAL GAZETA MUNTENIEI. CÂND DREAPTA ÎMPARTE CA LA CARTE, DE DREPTATE NU AI PARTE!

 

Zilele trecute, în prezenţa unui public avizat, în majoritate jurnaliști, senatorului PSD, Titus Corlățean i-au fost prezentate opiniile noastre cu privire la modul discreționar, în care Guvernul Orban a împărțit bani europeni, destinați susținerii presei românești pe durata crizei generate de Covid-19. Am amintit că fostul Guvern Orban a finanțat cu bani grei, mari trusturi de presă, sub masca nevoii de promovare a restricțiilor generate de virusul letal, ignorând cu îngâmfare fără opoziție, publicații zonale și locale, aflate de câteva decenii în linia întâi a luptei pentru o cât mai promptă și adevărată informație despre România reală, aşa cum se oglindește ea în ochii și sufletul cetățeanului obișnuit. Presa zonală și locală (cu câteva excepții) apărută în primul rând pe buzunarul editorilor, nu a primit o centimă, deși, decenii la rând a plătit taxe, impozite și salarii, după buget dar, de fiecare dată, cu regularitate de metronom, cum e şi cazul periodicului Gazeta Munteniei, deloc izolat! Extrem de receptiv senatorul social – democrat a promis să informeze Plenul Parlamentului, întrucât e vorba de fabuloasa sumă de 40.000.000. euro, aflată pe mâna unui guvern dispus să cumpere conștiințe pentru a-și asigura un loc în istoria patriei. Sperăm că investigațiile senatoriale vor cere o explicație la jenantele discriminări făcute de fostul Guvern Orban în sânul media! Cine va coase ruptura făcută din rațiuni clientelare între presa centrală și publicațiile jurnalistice locale? Cât a costat această dureroasă lipsă de respect pentru munca ziariștilor locali, care se cer sprijiniţi măcar o dată în viață, așa cum nu s-a întâmplat? Să se fi topit toată moneda europeană destinată presei? Oricum miroase a ars!

Dipl. ing. jurnalist FLORENŢ MOCANU, director editor al ziarului regional ‟Gazeta Munteniei”, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava montaj tapet
avocat ploiesti creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web