22 Sep 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, LA CENTENAR

UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, LA CENTENAR

Astăzi, în cea de-a unsprezecea zi a lunii lui gerar, Uniunea Ziariștilor Profesioniști  din România a împlinit  un secol de existență.

Pentru marcarea acestui eveniment, în București,  la ora 11, a fost dezvelită o placă omagială, pe clădirea din strada Constantin Mile (fostă Sărindar), nr. 4, care a găzduit, în urmă cu 100 de ani, înființarea primei organizații a ziariștilor profesioniști din România.

Firesc, și jurnaliștii giurgiuveni, prin publicarea acestui articol, care punctează începutul unor multiple activități inițiate și desfășurate de Grupul membrilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști, vor sărbători, în perioada care urmează, prin forme specifice, Centenarul.

Avem deja o îndelungată istorie a presei.

În luna septembrie 1867, se tipărea primul ziar giurgiuvean „Credința – Foița adevărului”.

Se pare că au apărut doar trei numere.

La Biblioteca Academiei  Române s-a găsit doar numărul 3, din 24 septembrie/6 octombrie 1867.

 O primă dorință a Grupului membrilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști  din Giurgiu este de a-și mări efectivul, prin atragerea jurnaliștilor locali, dar și din  județele învecinate, Telorman și Călărași, pentru a se constitui o Filială,  o structură organizatorică puternică.

La ceas aniversar urăm tuturor celor care lucrează în presa giurgiuveană, scrisă, audio și video, un sincer La mulți ani și multă putere de muncă în nobila lor activitate!

Emil Talianu,  coordonator al Grupului membrilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Giurgiu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile