21 Noi 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Rovana Plumb: „Viziunea mea pentru Romania”

Rovana Plumb: „Viziunea mea pentru Romania”

Promovarea României puternice în Europa a fost întotdeauna unul dintre principalele mele obiective politice, atât din funcția de europarlamentar, pe care am ocupat-o în perioada 2007-2012, cât și în toate celelalte poziții de ministru în Guvernul României pe care le-am ocupat ulterior.
Am simțit mereu că am o datorie față de țara în care am crescut, în care am trăit și pe care o iubesc. De aceea, din poziția de Ministru al Fondurilor Europene, am făcut tot posibilul pentru a aduce bani europeni în România, mai ales în condițiile în care guvernul anterior a ignorat complet această sursă de dezvoltare a țării.
Așa se face că, în prezent, avem o rată de absorbție de 28%, însemnând 8,5 miliarde EUR intrați pentru proiecte din România – o sumă de 4 ori mai mare decât în guvernarea anterioară.
Banii au ajuns la milioane de români și acesta cred că este câștigul cel mai consistent pe care fondurile europene îl pot aduce în viața noastră, a tuturor.
În plus, în mandatul meu de ministru, România nu a pierdut niciun euro din banii pe care îi avem la dispoziție în acest exercițiu financiar.
A fost un efort uriaș comun, având in vedere rezultatele de la care s-a pornit la preluarea guvernării și le mulțumesc colegilor, dar și beneficiarilor români pentru sprijin și implicare.
Mă bucur că am reușit să facem progrese și în zona debirocratizării.
Am dorit ca cetățenii, autoritățile și companiile locale să aibă acces cât mai rapid și simplu la aceste finanțări menite să dezvolte România și să o apropie cât mai mult de standardele celorlalte state europene.
Să dovedim că România nu este cu nimic mai prejos decât partenerii săi din UE.
Mă reîntorc în Parlamentul European cu încredere și credința că voi continua lupta începută acolo pentru țara mea.
Mai mult ca oricând, trebuie să le arătăm europenilor că România este puternică în Europa, că are ce oferi, dar are pretenția să și ceară. Pentru că merită mai mult!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile