12 aug. 2022
Ultima ora
Home / Actualitate / Creația jurnalistica traditionala nu se stinge

Creația jurnalistica traditionala nu se stinge

Florenţ Mocanu, senior editor şi redactor şef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR)

   În pofida unor mari provocări, creația  jurnalistică tradiţională nu  se stinge.  Noi,  făuritorii de presă  regională,  ducem o luptă  aprigă pentru  informarea cetăţenilor. Suntem convinşi că  rațiunea e cu noi. Puţini sunt cei care doresc adevărata biruinţă a raţiunii. Fiind ziarist,  aș vrea să vorbesc despre cuvântul tipărit. Astfel, o   amenințare   s-a lăsat deasupra cititorului  ca un nor negru…  Ziariștii și scriitorii români  apară  prețioasele tradiții  ale  trecutului. Se tipăresc  cărţi şi  reviste de cultură. Dar problema noastră, a tuturor, este că avem de-a face cu un capitalism ce ne arată o realitate sumbră, şi anume aceea că valoarea umană în societatea capitalistă s-a depreciat complet şi că doar banul dictează, nu şi bunul-simţ, educaţia etc. Cine permite distrugerea totală a ţării, de la tăierea pădurilor, până la distrugerea agriculturii sau lichidarea majorităţii firmelor? Umilinţa şi sărăcia românilor au fost mereu folosite în campaniile electorale şi imediat uitate după alegeri. Lumea se cunoaşte la nenorocire. Este ridicol felul în care se procedează privind scumpirile la carburanți. Jaful colosal care se petrece de ceva timp la pompe pare a fi invizibil pentru guvernanţii acestei ţări.

(Urmează un  material).

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi