26 sept. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Semnificatia zilei de 14 septembrie

Dambovita, Titu: Semnificatia zilei de 14 septembrie

Ziua de 14 septembrie are o semnificație deosebită pentru comunitatea din orasul Titu, judetul Dambovita.
Este data la care credința se împletește cu tradiția, cu identitatea culturală locală.
Înălțarea Sfintei Cruci umple sufletul tuturor cu liniște, cu speranță de mai bine, fiind una dintre cele mai importante sărbători creștine.
Anul acesta, se împlinesc 191 de ani de atestare documentară a Târgului de la Titu, organizat la această dată încă din anul 1832, în zi de mare sărbătoare, atunci când un grup de negustori și meșteșugari s-a așezat de-a lungul Căii Baiului, pe un loc cumpărat cu 4.800 taleri de la boieroaica Arghira Vătășoaia Titeanca .
Prilej pentru comercianți de a- și etala produsele tradiționale și pentru vizitatori de a se aproviziona pentru toamnă, pentru iarnă.
Bâlciul, așa cum este denumit popular, este locul în care se formează legături între oameni, locul în care ne întoarcem în trecut, în atmosfera provincială de odinioară și în care retrăim momente din copilăria noastră, atunci când târgul era cel mai așteptat eveniment al urbei.
Să avem zile minunate cu ocazia acestei tradiții locale a toamnei, iar Înălțarea Sfintei Cruci să ne aducă pace și înțelegere, sănătate, lumină în viață și în suflet!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi