10 aug. 2020
Ultima ora
Home / Diverse / Targoviste: Ziua Eroilor, marcata, astazi, in Piata Tricolorului

Targoviste: Ziua Eroilor, marcata, astazi, in Piata Tricolorului

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, a participat, astăzi, 6 iunie a.c., la manifestările militare și religioase, organizate în Piața Tricolorului din Târgoviște, pentru a marca ”Ziua Eroilor”.

După slujba de pomenire, susținută de ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, au rostit alocuțiuni prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și Gheorghe Șerban, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, filiala Dâmboviţa. La manifestări au mai participat: europarlamentarul Rovana Plumb, parlamentari dâmbovițeni, secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, șefi de instituții deconcentrate și cadre militare, care au depus corane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Dâmbovițeni.

   Cu acest prilej, vicepreședintele Alin Manole, a transmis următorul mesaj:

            ”Onorată asistenţă,

  România comemorează, astăzi, Ziua Eroilor Neamului, fixată, deloc întâmplător în aceeași zi cu o mare sărbătoare a creștinătății, Înălțarea Domnului.

   Cu adâncă emoţie, folosim acest prilej, pentru a-mi exprima recunoștința și a ne înclina în fața memoriei acelor martiri, care au pus mai presus de viața lor idealurile unei națiuni, care au pus mai presus de familiile lor un popor, care au scris pagini de eroism esențiale nu doar pentru istoria noastră, ci chiar pentru devenirea statului român. Vitejia înaintaşilor, pe care astăzi îi comemorăm, s-a hrănit din iubirea lor de ţară și, în egală măsură, din idealurile sfinte pe care le-au slujit cu tenacitate, mergând până la sacrificiul suprem.

  Ne bucurăm că Ziua Eroilor este o zi națională și că autoritățile o aduc în actualitate, în fiecare an, și sper că și în școli dascălii le vorbesc cu fiecare ocazie elevilor de istoria noastră, de jertfele pe care s-a construit statul modern și unitar. Astfel de sărbători sunt esențiale pentru memoria colectivă și pentru educarea tinerei generații. Pentru că, dacă ne uităm trecutul și ignorăm lecțiile dureroase ale istoriei, dacă îi lăsăm uitării pe cei care au pus piatra de temelie a României mari, independente, cu siguranță vom avea dificultăți în a ne înțelege prezentul și a ne construi viitorul.

 Eroii spre care, astăzi, se îndreaptă gândurile noastre pioase nu doar că ne-au câștigat si păstrat libertatea și independența, dar au menținut trează și credința poporului român în valorile sale istorice, creștine și morale. Iar pentru toate acestea, este de datoria noastră să ne plecăm frunţile și să aprindem lumânări la mormintele și monumentele bravilor ostaşi care au făcut să dăinuie România.

            Cinste eroilor români!”

            În final, cetățenii adunați în Piața Tricolorului au admirat defilarea gărzii de onoare.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web