11 dec. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: Proiectul de modernizare a transportului public local, la final

Targoviste: Proiectul de modernizare a transportului public local, la final

Proiectul de modernizare a transportului public local, cel mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, la final!
Astfel, în cadrul unei finanțări europene în valoare de 128.151.559,30 lei, au fost cumpărate 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, au fost construite 3 autogări, primele autogări publice construite în municipiul Târgoviște, dupa 1989, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), au fost modernizate 28 de stații de călători și a fost construită o autobază ultramodernă pe Calea Ialomiței!
Fiecare autogară este monitorizată video, dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, este dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul.
Nu ne oprim aici, intervențiile continuă, a spus primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan.
Prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).
Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:
– 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;
– 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;
– 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;
– lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice;
– activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.
Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este realizată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată în vederea finanțării.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi