22 Sep 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: PROIECTUL CULTURAL “STARTDANS”

Targoviste: PROIECTUL CULTURAL “STARTDANS”

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte, în calitate de partener, vă invită să participaţi în perioada 19-24 august 2019, la proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: interventii performative în spatiul public, cursuri de dans contemporan si un spectacol “real time composition”. Accesul la toate evenimentele proiectului este gratuit.

Sunt asteptati toti cei care sunt curiosi sa experimenteze dansul contemporan ca spectatori si/sau participanti. StartDans urmareste sa contribuie la cresterea vizibilitatii dansului contemporan si formarea de public nou in randul comunitatilor din orasele in care se desfasoara proiectul si vizeaza, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic intre Bucuresti si orasele-resedinta de judet din vecinatatea acestuia (Giurgiu, Slobozia, Buftea, Targoviste) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a active comunitatile urbane mici.

Timp de o saptamana, o echipa alcatuita din noua artisti din diferite domenii  (dans, actorie, muzica, multimedia) vor explora orasul Targoviste si vor sustinea ctivitati artistice si educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “StartDans”:

  • 19, 20, 21, 22 august-interventii in spatiul public in intervalul orar 17.00-20.00 in locatiile: Parcul Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Natatie, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Salii Polivalente si parcarea hipermarketului Kaufland. Aceste interventii urmaresc facilitarea intalnirii locuitorilor orasului Targoviste cu dansul contemporan si vor constitui material pentru dezvoltarea spectacolului de dans.
  • 23 august-spectacolul real time composition (de improvizatie) “TgvContemporan” – gazduit de Complexul Monumental Curtea Domneasca (Ruinele Palatului Domnesc), la ora 19.30. Acesta urmareste conturarea unui portret al orasului prin explorarea surselor de inspiratie preluate din realitatea sociala si cotidiana a oraselor alese si se construieste ulterior sub privirile spectatorilor.
  • 24 august– atelierele de dans contemporan– gazduite in foaierul din Casa Tineretului (Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita). Atelierele vor fi impartite pe trei categorii de varsta, fiind invitati sa participle copiii (9-13ani), adolescentii (14-18ani) si adultii (19+ani), indiferent de pregatirea fizica, experienta de miscare, apartenenta etnica etc. Durata acestora va fi de o ora si jumatate. Numarul maxim de locuri este de 30 de personae iar inscrierea se face la adresa de email: startdans@yahoo.com.

Program Ateliere:

  • copii (9-13ani): ora 10.00-11.30
  • adolescenti (14-18ani): ora 12.00-13.30
  • adulti (19+ani): ora 14.00-15.30

Proiectul se desfasoara in 4 orase (Targoviste, Slobozia, Buftea, Giurgiu).

StartDans” este un proiect cultural co-finantat de AdministratiaFondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile