28 nov. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: Primii arbori plantati in noul parc din zona UM Gara

Targoviste: Primii arbori plantati in noul parc din zona UM Gara

Au fost plantati primii arbori in cadrul proiectului de amenajare a noului parc din zona UM Gara!, ne-a declarat primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan.

– Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

– Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigatii este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.
Vor fi amplasate cismele si toalete.

– De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

– Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrarile vor fi finalizate in aceasta toamna!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava montaj tapet
avocat ploiesti creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web