16 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / TITU: ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI- sarbatorita in oras

TITU: ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI- sarbatorita in oras

 

   

   Recent, la Centrul pentru Tineret din orașul Titu s-a desfășurat activitatea – dezbatere ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI- LUMEA SE SCHIMBĂ. NOI ?, inițiată de Școala Gimnazială nr. 2 Titu Târg în colaborare cu Primăria orașului Titu și Biblioteca orășenească Titu – filiala Titu Târg. Premisa care a stat la baza activității a fost aceea că educația este un proces de învățare personal. Scopul școlii este acela de a furniza instrumente și resurse în vederea dezvoltării gândirii critice, comunicării, colaborării și creativității.
Pe 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. UNESCO a stabilit patru piloni ai învățării prin care educația să răspundă nevoilor și provocărilor lumii contemporane: a învăța să trăiești împreună cu alții; a învăța să cunoști; a învăța să faci; a învăța să fii.
În acestă zi deosebită, le mulțumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare.
În cadrul activității au fost prezentate materiale tematice și a fost realizată o expoziție pe tema copilăriei – așa cum este ea văzută prin ochii unui elev de gimnaziu. Elevii Școlii gimnaziale nr 2 Titu Târg au prezentat un program artistic. La dezbatere au participat: din partea Primăriei Titu- domnul viceprimar Ovidiu Popescu și reprezentanți ai Departamentului Autoritate Tutelară și Protecția Copilului, din partea Bibliotecii Titu- doamna bibliotecar Liliana Grigorescu și reprezentanții Departamentului Cultură la nivel de oraș. Ca parteneri în activitate au fost și părinții elevilor care învață la Școala gimnazială nr 2 Titu Târg, preoții bisericilor Plopu și Titu Târg iar invitatul onorific a fost doamna Iulia Pirvu- fost profesor de limba română în cadrul acestei școli, scriitor.
Urăm tuturor cadrelor didactice LA MULȚI ANI ! și să nu uităm că, așa cum spunea Maria Montessori, nu trebuie să-i educăm pe copiii noștri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Atunci să-i învățăm să se adapteze.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile