24 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: Evenimentul ”Vinerea Floriilor”, editia a V-a

Targoviste: Evenimentul ”Vinerea Floriilor”, editia a V-a

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel mai important loc, tradiţiile satului alcătuindu-se în jurul acesteia. Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei, va organiza o zi dedicată semnificațiilor acestei sfinte sărbători. Astfel, în data de 19 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, vă invită să participați la evenimentul ”Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi.

Într-un regal muzical de excepție, în premieră, vor urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, două corale de prestigiu.

Corala bărbătească „Armonia”, din Constanța, reprezintă, fără îndoială, un reper important în peisajul coral românesc și nu numai. Amintim faptul că, de-a lungul timpului, a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur – secțiunea folclor și muzica religiilor – la Olimpiada Corală Mondială.

Corala Catedralei Mitropolitane Târgoviște, este un reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița, Corala funcționând cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon şi este dirijată de Mihail Vlădăreanu. Așadar, înaintea Sfintelor Sărbători de Paște vă învităm, alături de noi, la un moment de reflexie interioară și bucurie duhovnicească, pe acordurile unor lucrări din literatura muzicală românească de mare valoare artistică.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile