24 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: A debutat cea de-a III-a editie a Taberei Internationale de Pictura

Targoviste: A debutat cea de-a III-a editie a Taberei Internationale de Pictura

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 24 iunie 2019, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff și Ionuț Lăscaie, managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, la deschiderea Taberei Internaționale de Pictură.

Tabăra este organizată de Consiliul Judeţean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal Curtea Domnească.

       Evenimentul, aflat la a III-a ediție, se desfășoară în perioada 23 – 30 iunie 2019, la Târgoviște, tematica ediției de anul acesta fiind „Lăcaşuri de cult din județul Dâmbovița”. Artiștii participanți, originali din India, Siria, Ucraina și din mai multe județe ale țării vor imortaliza pe pânză biserici și mănăstiri din județ, unele dintre ele vechi de sute de ani. Artistul plastic Mihai Șerbănescu, profesor la clasa de pictură a Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu„ din cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, îi va însoți pe participanții la tabără prin mai multe localități ale județului Dâmbovița (Cobia, Potlogi, Lungulețu, Pitaru, Peștera Ialomiței, Schitul Bunea).

       Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis: „Este o reuniune mai puțin formală. Ne aflăm în interiorul curții domnești, un loc încărcat de istoriefostă reședință voievodală. O să aveți posibilitatea să mergeți și în Parcul Chindia, unde avem o alee a domnitorilor, care și-au legat numele de aceste locuri și o să vă mai spun un lucru pe care nu mulți dintre dumneavoastră îl cunosc – Târgoviștea este orașul cu cele mai multe biserici din România. Și din acest punct de vedere, în interiorul curții domnești, avem Biserica Sfânta Vineri care face parte dintr-un proiect european, urmează să fie reabilitată, însă, din păcate, încă nu s-a prezentat nimeni la prima licitație pe care am avut-o pentru consolidare. De asemenea, există și Biserica Domnească, pe care vă invit să o vizitați, cum la fel vă invit să le vizitați pe toate din Târgoviște. Foarte aproape avem și Mănăstirea Dealu, unde în urmă cu 600 de ani s-a tipărit prima carte românească – Liturghierul lui Macarie. Târgoviștea a fost, este și, spunem noi, că va continua să fie un leagăn de cultură și civilizație. Inițiativa organizării acestei tabere de pictură a aparținut colegilor noștri de la Centrul de Cultură, suntem la a treia ediție și ne-am propus să fie o activitate itinerantă. În luna august, vom avea și o tabără de sculptură la Potlogi, acolo unde o să vă invităm și pe dumneavoastră, să vizitați palatul brâncovenesc, un proiect derulat pe fonduri europene. Și în cadrul acestei activități, operele artiștilor vor intra în patrimoniul acestei locații. Anul viitor, ne propunem ca tabăra de pictură să aibă loc la Potlogi. (…)Vă doresc să petreceți zile frumoase în vechea cetate de scaun a Târgoviștei!”

Lucrările realizate în cadrul taberei vor face obiectul unei expoziții al cărei vernisaj se va desfășura sâmbătă, 29 iunie 2019, la ora 18:00, la Muzeul de Istorie și vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură Dâmbovița.

În acest an, organizatorii urmăresc punerea în valoare a celor mai frumoase lăcașuri de cult din județ, simboluri ale spiritualității ortodoxe românești, după ce anul trecut, în centrul atenției s-a aflat Târgoviștea Veche.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile