12 aug. 2022
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: La Targoviste se produce din nou otel beton

Dambovita: La Targoviste se produce din nou otel beton

După achiziționarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște la începutul anului, Grupul Beltrame a început ieri producția de oțel beton la Târgoviște, dar și în România, în același timp, la noi în țară neexistând o altă unitate de producție de acest tip, ne-a spus primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan.

Planul de investiții al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa.
În acest context, în anul 2023 fabrica din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri.
Sunt vești excelente pentru industria dâmbovițeană, poate cele mai bune din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi