25 ian. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: Premiera in municipiu, lifturi inlocuite pe bani europeni!

Targoviste: Premiera in municipiu, lifturi inlocuite pe bani europeni!

 În aceste zile, ca parte componentă a proiectelor de reabilitare termică, cu bani europeni, a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște, are loc schimbarea primelor lifturi, ne-a spus primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan.
 Este vorba despre blocurile nr. 40 si nr. 64 de pe bulevardul Unirii, cu precizarea că vor fi înlocuite 11 lifturi, numai în cadrul proiectelor acum în derulare.
 Reamintim ca administrația locală târgovișteană are in derulare 2 investiții majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște, respectiv:
-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.1”, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investitie in valoare totala de 7.288.477,82 lei;
-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B) si blocul K., investitie in valoare totala de 15.618.158,59 lei.
 Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe si vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă si parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente parților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati, etc.
 Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (in funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava montaj tapet
avocat ploiesti creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web