08 dec. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti: Trimite in judecata in stare de libertate pe directorul Compania de Apa Targoviste – Dambovita pentru abuz in serviciu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti: Trimite in judecata in stare de libertate pe directorul Compania de Apa Targoviste – Dambovita pentru abuz in serviciu

   

      Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

          DUMITRU ADRIAN, la data faptelor și în prezent director general al S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa S.A, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru altul,

           Persoană fizică, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

           În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  1. În cursul lunii noiembrie 2017, inculpatul Dumitru Adrian, în calitate de director general al S.C. Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa S.A, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi dispus branşarea ilegală a societății omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză, la reţeaua de electricitate a Staţiei de Epurare Pucioasa aflată în subordonarea instituției pe care o conducea, fără a fi încheiate documentele legale prin care să se reglementeze furnizarea, facturarea, plata, precum şi condiţiile de consum a energiei electrice.

      Prin acest demers, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului S.C. Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa S.A., în sumă de 79.517 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumată și neachitată, concomitent cu obținerea unui folos material necuvenit, în același cuantum, de către societatea omului de afaceri.

      2. La data de 01 martie 2021, inculpatul Dumitru Adrian ar fi dispus în mod abuziv încetarea contractului individual de muncă al unui angajat din subordine care, în cursul anului 2019, a făcut mai multe sesizări atât conducerii S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa S.A. cât și organelor de urmărire penală în legătură cu situația menționată mai sus.

S.C. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. precum și angajatul ale cărui drepturi au fost prejudiciate în maniera de mai sus au precizat că se constituie parte civilă în cauză.

    În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

   De asemenea, în cauză, s-a procedat la introducerea în calitate de parte responsabilă civilmente a S.C. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A.

   Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

pressione alta cosa fare beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi