11 dec. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Prahova: Suspiciune de toxiinfectie alimentara la o pensiune din orasul Sinaia

Prahova: Suspiciune de toxiinfectie alimentara la o pensiune din orasul Sinaia

 În urma suspiciunii unui episod de toxiinfecţie alimentară la un grup 9 de copii  (cu vȃrste cuprinse între 13-15 ani) și un adult, din grupul de 17 copii și 2 adulţi,  inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au constatat că turiștii beneficiau doar de servicii de cazare într-o pensiune din orașul Sinaia, masa fiind servită la o unitate de alimentaţie publică aflată într-o locaţie din centrul orașului.

Grupul a fost cazat în data de 07.08.2023 și a servit prȃnzul, cina și micul dejun în data de 08.08.2023, iar simptomele apărȃnd la 2 ore de la servirea acestuia.

Cu ocazia controlului au fost constatate deficienţe privind etichetarea, depozitarea produselor alimentare și nerespectarea condiţiilor generale de igienă în unitate.

Au fost recoltate probe din alimentele consumate de grupul de copii, teste de sanitaţie de pe suprafeţe și de pe tegumentele personalului responsabil de prepararea mesei, probe care au fost trimise la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranţa Alimentelor  Prahova în vederea determinărilor de laborator.

Pentru neregulile constatate, inspectorii DSVSA Prahova au dispus închiderea activităţii unităţii, aplicarea unei sancţiuni contravenţionale  în valoare de 32.000 lei și au confiscat și denaturat produse alimentare neconforme în cantitate de 21 kg.

Astăzi, 09.08.2023, din totalul, de 9 copii prezentaţi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Orășenesc Sinaia,  3 copii mai sunt internaţi, urmȃnd sa fie externaţi în cursul zilei de mȃine, starea de sănătate a acestora fiind stabilă.

Ancheta este in desfășurare, inspectorii DSVSA Prahova fiind în permanentă legatură cu factorii responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în vederea stabilirii cauzelor care au declanșat incidentul alimentar.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi