18 ian. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Prahova, GAL MELEAGURILE CRICOVULUI: Informari si previziuni privind contractul de finantare subsecvent nr. 2 (perioada 2020 – 2021)

Prahova, GAL MELEAGURILE CRICOVULUI: Informari si previziuni privind contractul de finantare subsecvent nr. 2 (perioada 2020 – 2021)

Grupul de Actiune Locala Meleagurile Cricovului este un parteneriat public privat, ce reunește 55 de parteneri (13 autorități publice și 42 de reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile) din 13 localități: 12 sunt din zona de sud-est a județului Prahova, respectiv, orașul Urlați și comunele Tătaru, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Ceptura, Albești Paleologu, Valea Călugărească, Bucov, Plopu, Drăgănești, Ciorani, Sălciile și 1 din nord-vestul județului Ialomița, comuna Jilavele.

Strategia de Dezvoltare Locală pentru PNDR 2014-2020 care a fost depusa în 2016, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, a fost declarată eligibilă și, cu tot cu bonusul pentru calitatea strategiei, s-a obținut o finanțare de 2.708.387 euro din care suma de  2.166.710 euro reprezentand sprijin pentru implementarea actiunilor din cadrul strategiei de dezvoltare locala – Submasura 19.2 .

Lista proiectelor cu finanţare europeană derulate prin GAL Meleagurile Cricovului este lungă şi cuprinde obiective din sfera socială, edilitară, dar şi obiective cu caracter economic din mediul privat. Pe masura M4/6B „Dezvoltarea comunitatilor locale” – s-a reuşit dotarea a 7 primării (Bucov, Plopu, Urlati, Valea Calugareasca, Albesti-Paleologu, Tataru si Jilavele) cu utilaje performante pentru desfăşurarea unor activităţi de gospodărire comunală precum si asfaltare drumuri comunale in com. Gornet Cricov. Avem in derulare doua baze sportive (com. Iordacheanu si com. Salciile), o achizitie masina de pompieri (com. Draganesti)  precum si o piata agro – alimentara com. Ceptura.

O alta masura de succes a fost M1/2A ”Expoatatii agricole si procesare”, unde s-au contractat 5 proiecte constand in achizitie utilaje (patru finalizate si unul in derulare).

Pe masura M3/6A „Sprijin forfetar pentru activitati non-agricole” au fost contractate 4 proiecte, toate fiind in derulare (atelier dogarie, cabinet recuperare medicala, salon infrumusetare, atelier broderie si confectii textile).

Pe masura M5/6B „investitii in infrastructura sociala” avem un proiect contractat  de Fundatia Bucuria Ajutorului din Urlati (declarat proiect de succes), in momentul de fata fiind in derulare.

Pe masura M2/6A „Investitii in activitati non-agricole” – avem contractate si in derulare doua proiecte (construire hala de productie si dotare fier forjat si construire si dotare agropensiune).

.Pentru perioada urmatoare, GAL Meleagurile Cricovului va deschide o sesiune pe submasura M2/6A Investitii cu o alocare totala de 179.102 euro precum si o sesiune pe masura M6/6B Promovarea formelor asociative prin intermediul mostenirii culturale locale, cu o valoare de 10.000 euro. Restul masurilor fiind inchise avand fondurile alocate epuizate.

La data de 30.12.2019, GAL Meleagurile Cricovului, a semnat contractul de finantare subsecvent nr. 2 pentru submasura 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare, in valoare de 193.467 euro (902.233,35 lei) si o durata de implementare incepand cu 01.01.2020 pana la 31.12.2021.

Obiectul Contractului de finantare il reprezinta acordarea finantarii nerambursabile de catre Autoritatea Contractanta, pentru submasura 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare”, respectiv :

  • Functionarea Grupului de Actiune Locala Meleagurile Cricovului
  • Activitati de animare ale Grupului de Actiune Locala Meleagurile Cricovului.

Conform sloganului ales „IMPREUNA REUSIM” consideram ca prin rezultatele obtinute chiar am reusit datorita eficientei, transparentei si comunicarii sa ne facem cunoscuti in teritoriu.

Pentru orice alte informatii va stam la dispozitie la sediul GAL din orasul Urlati, str. T. Vladimirescu, nr. 29, jud. Prahova si la telefon 0758249698.

                                                                                              Rodica Chezan,                                                                                                         Reprezentant legal/manager GAL Meleagurile Cricovului      

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava montaj tapet
avocat ploiesti creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web