16 mai 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Prahova: Bilantul activitatii Grupului de Actiune Locala „Meleagurile Cricovului”

Prahova: Bilantul activitatii Grupului de Actiune Locala „Meleagurile Cricovului”

 Bilantul activitatii Grupului de Actiune Locala „Meleagurile Cricovului”

Aferent contractului subsecvent nr.1

GAL „Meleagurile Cricovului” este un parteneriat public privat, ce reunește 55 de parteneri (13 autorități publice și 42 de reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile) din 13 localități: 12 sunt din zona de sud-est a județului Prahova, respectiv, orașul Urlați și comunele Tătaru, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Ceptura, Albești Paleologu, Valea Călugărească, Bucov, Plopu, Drăgănești, Ciorani, Sălciile și 1 din nord-vestul județului Ialomița, comuna Jilavele. Teritoriul parteneriatului are o suprafață de 651 kmp și o populție de 69.926 de locuitori.

Strategia de Dezvoltare Locală pentru PNDR 2014-2020 care a fost depusa în 2016 la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a fost declarată eligibilă și, cu tot cu bonusul pentru calitatea strategiei, s-a obținut o finanțare de 2.708.387 euro din care suma de  2.166.710 euro reprezentand sprijin pentru implementarea actiunilor din cadrul strategiei de dezvoltare locala . Aceasta suma  a fost repartizată pe diferite măsuri.

La finele contractului subsecvent 1 (dec.2016 – decembrie 2019) – situatia se prezinta astfel:

Pe masura M1/2A Exploatatii agricole si procesare a fost alocata suma de 333.736 euro unde s-au depus 5 proiecte in valoare de 331.989,14 euro, selectate la GAL, declarate eligibile și la OJFIR, toate fiind contractate. In momentul de fata  4 proiecte sunt  finalizate.

Pe masura M2/6A Investitii in activitati non-agricole a fost alocata suma de 538.076 euro, s-au depus 4 proiecte in valoare de 685.410 euro, din care: 1 proiect neconform si 3 proiecte selectate la nivel de GAL in valoare de 535.410 euro, declarate eligibile si la nivel de CRFIR. Toate cele trei proiecte au fost contractate, doua proiecte se afla in derulare iar un proiect in valoare de 176.436,00 euro a fost reziliat de beneficiar dupa contractare. Urmeaza sa deschidem o noua sesiune pe aceasta masura.

Pe masura M3/6A Sprijin forfetar acordat pentru activitatile non-agricole a fost alocata suma de 200.000 euro, s-au depus 6 proiecte in vaolare de 300.000 euro, 4 proiecte selectate la GAL in valoare de 200.000,un proiect neconform si un proiect eligibil si neselectat. Din cele 4 proiecte selectate, toate au fost contractate si se afla in derulare.

Pe masura M4/6B Dezvoltarea comunitatilor locale a fost alocata suma de 1.004.897 euro, s-au depus 13 proiecte in valoare 1.101.945.06 euro, selectate la GAL, 12 proiecte declarate eligibile la CRFIR si 1 proiect declarat neeligibil. In momentul de fata, 6 proiecte sunt finalizate, 6 proiecte in derulare.

Pe masura M5/6B Investitii in infrastructura sociala a fost alocata suma de 80.000 euro, s-a depus un proiect in valoare de 80.000 euro, selectat la GAL, declarat eligibil la CRFIR si contractat. In momentul de fata fiind in derulare.

Pe masura M6/6B Promovarea formelor asociative prin intermediul mostenirii culturale locale, a fost alocata suma de 10.000 euro, s-a depus un proiect in valoare 9.838 euro, selectat la nivel de GAL, declarat eligibil la CRFIR si contractat. Se afla in derulare.

Echipa Grupului de Acțiune Locală „Meleagurile Cricovului”, din Prahova, se află la a doua experiență de accesare a fondurilor europene prin acest tip de parteneriat public-privat. Iar practica și-a spus cuvântul, la cum se prezintă situația astăzi, sub aspectul lansării apelurilor de selecție, a proiectelor depuse și selectate la nivel de GAL, a proiectelor declarate eligibile de organismul superior si a contractelor de finanțare semnate.

Sincere mulțumiri colaboratorilor, membrilor fondatori, domnilor primari din teritoriul GAL, pentru susținere, suport si ghidare pe parcursul acestor ani de activitate. Succese şi realizări mari tuturor celor ce sunt alături de noi!  LA MULTI ANI!!!                                                                                                                          Rodica Chezan,

 Reprezentant legal/manager GAL Meleagurile Cricovului        

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web