01 dec. 2022
Ultima ora
Home / Actualitate / PATRIARHIA ROMANA: ACTIUNI PENTRU AJUTORAREA CELOR AFECTATI DE PANDEMIE CONTINUA

PATRIARHIA ROMANA: ACTIUNI PENTRU AJUTORAREA CELOR AFECTATI DE PANDEMIE CONTINUA

În timpul stării de urgență națională impusă din cauza pandemiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu respectarea riguroasă a dispoziţiilor autorităţilor de stat adoptate în acest context, la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au continuat să ofere ajutor material și financiar celor afectați de pandemie.
Inclusiv mobilizarea filantropică prin acte organizate de voluntariat într-o situaţie de criză sanitară cu severe urmări sociale constituie un exemplu de manifestare concretă a credinței și de ieșire din indiferență pentru întreaga societate românească.
Ajutorul Patriarhiei Române este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.
Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 6 aprilie – 10 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 2.644.807 lei.
Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei pandemii se ridică la valoarea de 9.798. 478 lei.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi