12 iul. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Ialomita: IPJ – PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE IN RANDUL ELEVILOR

Ialomita: IPJ – PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE IN RANDUL ELEVILOR

                                                                                                                                    

            Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița continuă activităţile de informare şi educaţie rutieră adresate elevilor, în cadrul campaniei VIAȚA ARE PRIORITATE!”. Peste o sută de copii au fost instruiţi cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, astfel încât să nu devină victime ale accidentelor rutiere.

 La data de 12 februarie a.c., poliţiştii de proximitate, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au fost prezenţi în mijlocul elevilor din cadrul Liceului de Arte „Ionel Perlea” și cei ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” din Slobozia, unde au susţinut sesiuni de informare cu tematică rutieră.

Scopul activităților derulate în cadrul campaniei „VIAȚA ARE PRIORITATE!” constă în informarea elevilor cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie cu implicarea pietonilor, cât și conștientizarea riscurilor și consecințelor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

În cadrul întâlnirilor cu poliţiştii, copiii au avut ocazia să vizioneze spoturi cu conţinut educativ, şi au primit materiale informativ – preventive.

Totodată, poliţiştii le-au oferit explicaţii legate de regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, rolul poliţistului în dirijarea traficului, precum și exemple de evenimente rutiere în care au fost implicaţi pietoni.

Pentru siguranţa pietonilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița recomandă:

 – Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

 – La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

 – Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

 – Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

 – Evitați să circulați pe partea carosabilă! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

 – Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)!

 – Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web