30 mai 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / IPJ Giurgiu: ACTIUNI DE PREVENIRE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

IPJ Giurgiu: ACTIUNI DE PREVENIRE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

Seria demersurilor preventive din cadrul evenimentului naţional ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii,, a continuat, astăzi 23 mai a.c., zi dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au informat cetățenii cu privire la modurile de operare folosite de infractori și la măsurile de autoprotecție pe care să le adopte pentru a nu deveni victime.

În această perioadă, hoții din buzunare profită de aglomerația creată și acționează de obicei în mijloace de transport în comun sau în piețe, gări, hypermarketuri și își aleg victimele dintre persoanele neatente, preocupate, fiind preferate femeile sau persoanele în vârstă.

Cei care fură din buzunare acţionează în locuri aglomerate, unde pot fi în imediata apropiere a oamenilor fără să fie observaţi sau să atragă atenţia. Deseori, aceștia operează în grupuri şi folosesc tehnici de distragere a atenţiei pentru a săvârşi furtul.

Pentru a evita să deveniți victimele unor astfel de infractori, polițiștii vă recomandă:

Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

Evitați să  ţineţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

Evitaţi, pe cât posibil, zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

Nu aşezaţi portofelul niciodată în genţi sau sacoşe deasupra cumpărăturilor şi nu vă lăsaţi direcționați spre locuri retrase pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Atunci când staţi pe scaun într-un mijloc de transport în comun,  ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre culoar sau spre vecinul de scaun. O geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia celor care vor să vă deposedeze de banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră.

În restaurante sau în baruri nu lăsați niciodată geanta agățată pe partea din spate a scaunului.

Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi