22 sept. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / IPJ Dambovita: Autovehicule destinate transportului public de persoane si marfa, controlate de politisti

IPJ Dambovita: Autovehicule destinate transportului public de persoane si marfa, controlate de politisti

În perioada 12-18 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acționează, pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și a autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române și urmărește reducerea gradului de victimizare prin producerea unor accidente de circulație.

De asemenea, activitățile de control sunt organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Exemplu:

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Șoseaua Găești, de pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat de 45 de ani, din localitatea Văcărești, în timp ce efectua transport de agregate minerale, respectiv zgură, cu un ansamblu de vehicule rutier, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

pressione alta cosa fare beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi