11 dec. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / IPJ Buzau: Liceenii, partenerii de discutii ai politistilor de la Prevenire

IPJ Buzau: Liceenii, partenerii de discutii ai politistilor de la Prevenire

Recent, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu un reprezentant din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzău, au desfăşurat o activitate preventivă la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din municipiul Râmnicu Sărat.

Partenerii de dialog ai poliţiştilor au fost peste 50 de liceeni de clasa a X-a şi cadrele didactice îndrumătoare.

Tema discuţiilor a vizat prevenirea riscului de victimizare a minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Elevii au fost îndrumaţi să se informeze în legătură cu consecințele consumului de droguri sau alte substanţe asupra organismului şi să evite să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase. Totodată, li s-a explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență încă de la prima utilizare.

Totodată, discuţiile au vizat şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în drumul către sau de la şcoală, precum şi la minime norme de protecţie pentru a nu deveni victime ale persoanelor certate cu legea.

De asemenea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali, pe care nu îi cunosc și în viața reală.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi