27 iul. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / INTRAREA IN BISERICA A MAICII DOMNULUI – LA CATEDRALA DIN TARGOVISTE

INTRAREA IN BISERICA A MAICII DOMNULUI – LA CATEDRALA DIN TARGOVISTE

Cu prilejul sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului, în prezența a numeroși credincioși, sâmbătă, 21 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.
În cadrul evenimentului liturgic, a hirotonit întru preot, pe tânărul diacon, Ionuț Nica, pe seama Parohiei Ciocănești, Protoieria Titu. Acesta este absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a accentuat rolul soteriologic al Maicii Domnului în istoria mântuirii, arătând că fiecare creștin are vocația misionară de a propovădui valorile creștine, prin cuvânt și faptă, pentru a face din întreaga existență un spațiu al prezenței lui Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat nevoia de mărturisire, cu intensitate, a binelui, a solidarității și a frumosului, mai ales acolo unde mândria, egocentrismul și răutatea domină, pentru a vindeca aceste păcate din comunitățile noastre.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web