24 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Giurgiu: A fost lansat albumul de poezie romano-bulgara si arta plastica „Poeme la Balcic”

Giurgiu: A fost lansat albumul de poezie romano-bulgara si arta plastica „Poeme la Balcic”

Într-una din zilele trecute, la Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” din municipiul Giurgiu, a fost lansat albumul de poezie româno-bulgară și artă plastică „Poeme la Balcic”, autoare Dunia Pălăngeanu (membră UZPR), ilustrația Petra Tănase Șerbănescu, apărut în Colecția „Biblioteca Giurgiuveană”.

Volumul cuprinde 15 poeme dedicate Dunării fluviul care unește și nu desparte cele două așezări vecine. Giurgiu și Ruse, scrise bilingv, în română și în bulgară, care au ca traducători pe Nadejda Radeva, Anka Staneva și Adrian Vasilev.

 Cu acest prilej, a fost vernisată și o expoziție de pictură, „Balcic”, cu peste 30 de tablouri ale pictorițrei PetraTănase Șerbănescu. La eveniment au participat oficialități, oameni de cultură din Giurgiu și Ruse (Bulgaria), scriitori, ziariști și colaboratori ai bibliotecii giurgiuvene. Menționăm că lunar, alternativ la Giurgiu și Ruse, de ceva timp, își desfășoară activitatea cenaclul literar transfrontalier “Constelații dunărene”.

Emil Talianu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile