26 sept. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Giurgiu: DIN NOU EMINESCU LA SCOALA „EMINESCU”

Giurgiu: DIN NOU EMINESCU LA SCOALA „EMINESCU”

După o pauza de câţiva ani, valorosul proiect educativ, inspirat intitulat  “Mai aproape de literatură, mai aproape de Eminescu”, iniţíat de un inimos colactiv de cadre didactice de la Şcoala gimnazială nr.4, “Mihai Eminescu” din municipiul Giurgiu, a fost reluat.

  Astfel că, sâmbătă, 19 mai, la această unitate de învăţământ, s-au reunit elevi din clasele a III-a până la a VIII-a din toate şcolile din Giurgiu, iubitori de vers eminescian, însoţiţi de ȋnvâţătorii sau profesorii lor, pentru a participa la concursul de compuneri şi eseuri despre o creaţie eminesciană, în raport de vârsta participanţilor.

   Lucrările scrise au fost corectate în ziua respectivă, iar a doua zi, prestigiosul juriu, condus de valorosul scriitor de literatură pentru copii, Petre Crăciun, fost elev al Şcolii giurgiuvene din strada Vlad Ţepeş, care poartă numele Voievodului Literaturii Române, a premiat cu cărţi, pe primii clasaţi, pe clase, la acest creativ concurs, într-o festivitate deosebită desfăşurată la Corpului Didactic.

   Felicitări numeroşilor elevi participanţi şi îndrumătorilor lor, dar şi colectivului de cadre didactice, coordonaţi de neobosita doamnă directoare, Ana Monica Zimnicaru, care prin acest minunat concurs, au omagiat Luceafărul liricii române, care sfinţeşte cu razele sale această şcoală giurgiuveană.

                                                             Prof. Emil Talianu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi