05 Apr 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Editorial – Gazeta Munteniei, nr. 260

Editorial – Gazeta Munteniei, nr. 260

10421176_360257330820438_4770042119889656602_n

Retrospectiva evenimentelor importante

 Ø Zilele trecute, ministrul  Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a aflat într-o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acestei vizite, ministrul Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu Corina Crețu, Comisarul European pentru Politică Regională, și a participat la întâlnirea anuală dintre Autoritățile de Management din România și serviciile Comisiei Europene. Temele de discuţie  au  vizat  implementarea programelor operaționale, sistemul de management și control, respectiv măsurile implementate pentru accelerarea absorbției în actuala perioadă de programare, 2007 – 2013. De asemenea, discuțiile dintre oficialii români și serviciile Comisiei Europene  au  vizat  și implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020.

 Ø Partidul Național Liberal a atras atenția în nenumărate rânduri asupra necesității introducerii de urgență a cardului național de sănătate pentru a putea elimina risipa din sistemul sanitar. Românii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie doar în baza cardului de sănătate, nu toți au intrat în posesia acestuia și, din păcate, mulți dintre aceștia nu cunosc utilitatea cardului de sănătate și beneficiile majore pe care le aduce pentru sistemul sanitar.

Ø Eurodeputata PSD Claudia Țapardel atrage atenția că respingerea austerității nu înseamnă populism, așa cum a afirmat europarlamentarul român Cristian Preda, și solicită liderilor PNL o poziție vis-a-vis de declarațiile europarlamentarului PPE.

Ø Europarlamentarul Emilian Pavel şi-a deschis primul cabinet în Chișinău, Republica Moldova, în data de 24 ianuarie, în aceeaşi zi în care românii de pretutindeni au sărbătorit Unirea Principatelor Române.

Ø Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, atrage atenţia că social-democraţii sunt singurii care vin cu soluţii pentru a rezolva criza oamenilor care au credite neperformante în franci elveţieni, în timp ce Opoziţia, după modelul doamnei Paul Vass, atacă şi distruge orice intenţie bună care vine în ajutorul românilor.

Ø Guvernul a aprobat recent, într-o ședință, prin Hotărâre de Guvern, normele metodologice privind modalitatea de utilizare și completare a Dosarului Electronic de Sănătate (DES) al pacientului, componentă a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). Dosarul Electronic de Sănătate conține o serie de informații medicale despre pacient, adunate la nivel naţional de la toţi furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, cu care pacientul a intrat în contact.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile