24 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Editorial – Gazeta Munteniei, nr. 253

Editorial – Gazeta Munteniei, nr. 253

934784

Satul meu natal

        M-am născut în Muntenia, în satului argeşean Cerbureni, comuna Valea Iaşului. Am copilărit aici. Copilăria mea a fost zbuciumată, dar în acelaşi timp şi frumoasă! Fiu de ţărani români, săraci, am avut ocazia să cunosc foarte bine viaţa de la ţară. Am  cunoscut greutățile vieții încă din fragedă copilărie, crescând în dragoste pentru muncă.

      Eram  cel mai mic dintre cei trei copii ai părinţilor mei, Caleriţa şi Dumitru Mocanu. Nu pot uita uliţa copilăriei, pe toţi cei dragi întâlniţi în cale şi cu cât de mult drag ne vorbeam unul altuia. Câtă veselie era!  Satul natal l-am purtat peste tot cu mine în suflet şi gând.

      La Şcoala Primară din satul Cerbureni am învăţat în clasele I-IV, într-o clădire veche de peste 80 de ani. Am urmat clasele V-VIII la Școala Generală din satul Mustăţeşti. Mergeam la şcoală, pe jos, zilnic, 2  km dus şi 2  km întors.  Astăzi, sunt prea puţini copii de vârstă şcolară în satul Cerbureni. Satul e îmbătrânit. Copiii, tot mai puţini, se-adună la joacă pe străzile satului. Tot mai puţini tineri pot fi văzuţi în sat!  Parcă satul îmbătrâneşte odată cu oamenii.

      După absolvirea celor 8 clase din satul meu natal, Cerbureni  am intrat printre primii la Liceul „Constantin Dobrescu” din Curtea de Argeş. De data aceasta, mergeam pe jos în fiecare zi  până la asfalt  3 km dus, 3 km întors. De aici luam un autobuz de la IGO (fosta  întreprindere de gospodărie locală din Curtea de Argeş) până la Liceul amintit mai înainte. Pentru mine, satul înseamnă locul încântător pe care am pășit pentru prima oară în viaţă!

      După absolvirea liceului din Curtea de Argeş, am urmat o facultate cu profil biologic, dar vroiam să studiez limbile străine! Am studiat în perioada comunistă şi nu mi-e ruşine să spun acest lucru! Pentru că în acea perioadă se făcea carte. După ce am terminat facultatea din Bucuresti, am plecat departe de satul meu natal.

     De 18 ani trăiesc împreună cu familia mea în oraşul Târgovişte. Mă reîntorc de fiecare dată cu plăcere la casa părintească din Cerbureni! N-am uitat niciodată de satul meu natal. N-am uitat de unde am plecat. N-am uitat de casa mea părintească. Şi nici de mormântul părinţilor mei!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile