22 Iul 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Deputatul Mihai Deaconu sustine proiectul de modificare a Legii Cetateniei Romane

Deputatul Mihai Deaconu sustine proiectul de modificare a Legii Cetateniei Romane

Deputatul Mihai Deaconu, preşedintele PP-DD Argeş, s-a întâlnit  recent cu Ilia Gjoka,  preşedintele Ligii Aromânilor din Albania.

La întâlnire a mai participat şi reprezentanta  MAE, Ilona Comănescu.

În cadrul întâlnirii deputatul Mihai Deaconu, în calitatea sa de secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a prezentat  proiectul de modificare a Legii Cetăţeniei Române, înregistrat la Senat la începutul acestei sesiuni legislative, prin care ar fi facilitat  accesul etnicilor români din străinătate la cetăţenia română.

Proiectul prevede ca persoanele de etnie română – indiferent de etnonimul folosit – care cunosc limba română, să poată obţine la cerere, cetăţenia română.

Preşedintele Ilia Gjoka a vorbit despre greutăţile cu care se confruntă comunitatea de aromâni din Albania, subliniind faptul că acordarea cetăţeniei române ar fi de mare ajutor în recunoaşterea oficială a  minorităţii aromâne din Albania, în condiţiile în care Atena duce o adevărată luptă de asimilare a acestei etnii.

Domnul Deaconu a mai vorbit despre susţinerea pe care comisia din care face parte o va acorda aromânilor din Albania, în acest sens urmând ca anul viitor să fie efectuată o vizită oficială în cadrul căreia se va cere şi implicarea reprezentanţilor mediului asociativ al comunităţilor de aromâni.

Totodată, comisia va face demersurile necesare pentru a îmbunătăţi relaţia cu Parlamentul Albanez, în scopul  menţinerii identităţii culturale şi spirituale a minorităţii aromâne, a recunoşterii ei ca entitate.

A consemnat Florenţ Mocanu

7 nov 2013 (2)

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac laminina
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile