08 Dec 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: „Trofeul Dinozaurul Chindia”, editia I, a fost acordat

Dambovita: „Trofeul Dinozaurul Chindia”, editia I, a fost acordat

      Asociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, a derulat în perioada 11 – 13 octombrie 2019, cu cofinanțare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, proiectul „TROFEUL DINOZAURUL CHINDIA”, proiect care a avut ca scop stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmbovița la activităţi recreative și timp liber în domeniul turismului  montan specializat, ca formă de promovare a unui stil de viață sănătos și de reducere a riscului de apariție a excesului de greutate şi a obezităţii în rândul acestora.

   Pe parcursul celor trei zile, 28 de tineri din unități școlare dâmbovițene (Colegiul național „Ion Ghica” Târgoviște, Titu, Moreni), însoțiți de cadre didactice și monitori ai ACJP, au participat la aplicaţii şi ateliere teoretice şi practice,  sub formă de concurs extrem de atractiv. Cazarea a fost făcută la pensiunea „Gură de Rai”, amplasată în mirificul cadru al bazinetului Padina, acolo unde s-au derulat mai multe tabere, iar serviciile oferite (cazare și masă) au fost de înaltă calitate.

   Ziua I a fost dedicată împărțirii elevilor în grupe și prezentării echipamentului de munte și a celui de alpinism. Apoi, s-au abordat teme legate de pericole în munți, de formule de solicitare ajutor, de orientare în zona montană, pe baza marcajelor turistice existente.

     Ziua a II-a, sâmbăta, a fost alocată unor multiple probe. La prima oră, când promoroaca încă acoperea potecile și traseele de alpinism, s-au discutat probleme legate de orientarea turistică cu busola, apoi s-a mers în drumeție la Turbăria Lăptici și în Cheile Tătarului, unde s-a vizitat grota antropică săpată prin anii 70. Apoi, în două grupe distincte, s-au abordat atelierele de alpinism (cățărare asigurată și rapel) și orientare sportivă, locuri unde curajul sau prudența, viteza de alergare sau spiritul de observație, au fost elemente decisive în reușita fiecărei probe. Seara, la foc de tabără, s-au îngânat câteva cântece specifice tinerilor, apoi activitatea sportivă a continuat în clubul pensiunii.

   Ziua de duminică a început cu o nouă drumeție, spre Poiana Horoabei și spre Peștera Ialomiței, prilej de a explora și ecologiza o peșteră neamenajată (Peștera Pustnicului) sau de a vizita Peștera Ialomiței. Toate cunoștințele, teoretice sau practice, dobândite în aceste 3 zile au fost folosite pentru completarea testului final. În cadrul festivității de premiere, fiecare participant a primit câte o medalie și o diplomă de participare, iar fiecare echipă câte un mic trofeu.

 Practic, câștigătoarea “Trofeului Dinozaurul Chindia” a fost tinerețea, susținută de exuberanța elevilor, de dorința lor de a afla lucruri noi și a le testa în munte. O primă ediție care, credem noi, se va repeta și în anii următori.

         Vom reveni din nou la munte, mai jos, pe valea Ialomiței, la tabăra Căprioara!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile