27 iul. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Tabara nationala de sculptura „Vasile Blendea”

Dambovita, Titu: Tabara nationala de sculptura „Vasile Blendea”

La Titu, în judeţul Dâmboviţa. meşteri pricepuţi şi-au dat întâlnire în tabăra de sculptură în piatră, Au venit din toate colţurile ţării şi au de gând să lase în urma adevărate opere de artă.

Un sculptor din Piteşti a venit cu o idee inedită, adaptată vremurilor pe care le trăim. Marius Ivanovici, sculptor: “Sfinx, însă de data asta va fi un Sfinx pandemic. Evident că voi merge pe un anumit simbol, ce purtam noi în perioada asta? Purtăm o mască, se va regăsi, stilizat, simbolic, frumos, într-o compoziţie echilibrată.”

Denis, din Galaţi, e convins însă că şi lucrarea lui va stârni admiraţie, mai ales din partea iubitorilor de cultură şi frumos. Denis Brânzei, sculptor: “Pornesc de la ceva realist, un personaj, o femeie, pe care vreau să o stilizez şi sa o transform într-o panglică, care se inoada.”

Un alt sculptor, din Iaşi, vrea să le ofere un cadou nepreţuit tuturor doamnelor şi domnişoarelor Emil Andrii, sculptor: ″Voi face o floare din piatră, care ca tema sculpturală are golul şi plinul.”


Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web