10 aug. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion – gazduieste Proiectul Erasmus+ “Motion in the Science Ocean- MISO”

Dambovita, Titu: Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion – gazduieste Proiectul Erasmus+ “Motion in the Science Ocean- MISO”

MOTION IN THE SCIENCE OCEAN – MISO ERASMUS+ PROJECT 2018-2020

Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion, Titu găzduieşte în perioada 12.01.2020-17.01.2020 Proiectul Erasmus+ “Motion in the Science Ocean- MISO”. 40 de elevi şi profesori din 5 ţări europene: Germania, Turcia, Portugalia, Spania şi Norvegia se întâlnesc în Titu cu colegii lor români, tema acestei mobilităţi fiind una de maximă actualitate “ Climate change” – Schimbările climatice.

Proiectul beneficiază de un grant al Comisiei Europene în perioada 2018-2020 şi are ca scop folosirea obiectele de studiu cuprinse în sfera ştiinţelor, tehnologiilor şi matematicii-STEM- pentru a ajuta tinerii să conştientizeze faptul că problemele legate de protecţia mediului, schimbările climatice, sustenabilitatea ecologică reprezintă un aspect pe care generaţia lor trebuie să le aibă în vedere pentru viitorul planetei. Temele pe care fiecare ţară le-a propus pentru proiect au fost : Hrană sănătoasă-Turcia, Apa este viaţă-Portugalia, Transport ecologic şi agricultură sustenabilă-Germania, Viaţa sănătoasă prin sport- Spania, Energie verde- Norvegia, Schimbările climatice-România.

  În săptămâna pe care o vor petrece în Titu elevii vor locui la colegii lor români. Vor participa la ateliere de lucru şi experimente pe tema schimbărilor climatice, îşi vor măsura amprenta de carbon, vor face vizite tematice la Staţia meteo Titu, la Muzeul Antipa-Bucuresti, vor vizita Cetatea de Scaun din Târgovişte, Castelul Bran şi oraşul Braşov, vor lega prietenii şi îşi vor folosi şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză şi de comunicare IT. La final, vor redacta împreună un ghid de bune practici referitor la schimbările climatice şi felul în care sunt ele influenţate de amprenta de carbon a fiecăruia dintre noi.

În prima zi de activităţi întreaga delegaţie a vizitat Primăria şi Consiliul Local Titu, unde au fost întâmpinaţi de dl. vice-primar Ovidiu Popescu care le-a urat bun venit şi le-a prezentat un scurt rezumat al activităţilor pe care comunitatea locală le desfăşoară alături de şcolile din oraş.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web