11 iul. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, TITU: Biblioteca Oraseneasca – 11 copii inscrisi la proiectul CODE Kids, 9 au reusit sa finalizeze ,,Cursul 2,,

Dambovita, TITU: Biblioteca Oraseneasca – 11 copii inscrisi la proiectul CODE Kids, 9 au reusit sa finalizeze ,,Cursul 2,,

    Biblioteca Orășenească Titu, a fost selectată de a face parte din proiectul național CODE Kids.

   Cu toate că acest club de programare a luat ființă în această perioadă delicată, copiii înscriși în proiect au făcut față cerințelor propuse de coordonatorii de proiect: Simplom România și Fundația Progress .

Din cei 11 copii înscriși în cadrul proiectului, 9 au reușit să finalizeze Cursul 2 de pe Platforma Code.org, fiind urmați cât mai curând și de ceilalți doi coderi.

   Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

   Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

   Biblioteci publice din 19 județe ale României sunt sau vor deveni parteneri strategici ai proiectului, implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web