24 iun. 2021
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Politistii rutieri recomanda bicicliatilor sa respecte regulile de circulatie

Dambovita: Politistii rutieri recomanda bicicliatilor sa respecte regulile de circulatie

Biciclisti cod rutier regulament

Polițiștii rutieri recomandă bicicliștilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulaţie și să nu se deplaseze pe bicicletă dacă au consumat alcool

Pe parcursul acestui weekend, pe raza localităților Brezoaele și Gherghițești, s-au produs două accidente de circulație în care au fost implicați bicicliști, soldate cu rănirea a două persoane.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 43 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, deși se afla sub influența alcoolului, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se.

Totodată, un alt bărbat, de 63 de ani, ar fi acroșat și accidentat un pieton în timp ce se deplasa pe bicicletă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Cei doi bicicliști au fost testați cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu o valoare de 0.62 și 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă!

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este necesar să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web