23 mart. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: MICA UNIRE, sarbatorita la Titu

Dambovita: MICA UNIRE, sarbatorita la Titu

Pe, 24 ianuarie 2023, la Sala de sport “Dumitru Miu”, a avut loc evenimentul cu tema: „Anul 1859, în Istoria Românilor”, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza și a formării Statului Modern Român.
În cadrul evenimentului, s-au desfășurat activități cultural –artistice și religioase, organizate de instituțiile culturale și educaționale de pe raza orașului, ce au cuprins: intonarea Imnului de Stat al României; Slujba de Mulțumire TE DEUM – săvârșită de un sobor de preoți din orașul Titu; discursuri – doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, domnul profesor de istorie Nicolae Vlădescu – consilier local; recitaluri de poezie patriotică și cântece patriotice precum și dansuri populare susținute de Ansamblul „Trandafir Dâmbovițean”, al Casei de Cultură Titu. A fost realizată și o expoziție de carte și de costume populare, dedicată momentului de către Biblioteca Orășenească Titu.
În cadrul evenimentului au fost prezenți: doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, consilieri locali, referențí culturali, cadre didactice, elevi ai școlilor și liceelor din comunitate, părinți, bunici, preoți ,reprezentanți ai Poliției Naționale și Locale – Oraș Titu, cetățeni ai orașului Titu.
Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române, s-a încheiat cu prinderea într-o Horă a Unirii.
La mulți ani, România!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi