30 mai 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: „Luna Plantarii Arborilor” in cadrul Directiei Silvice Judetene

Dambovita: „Luna Plantarii Arborilor” in cadrul Directiei Silvice Judetene

(Împreună cu invitata noastră, inginera Adina Prodan, purtătoarea de cuvânt a Direcției Silvice Dâmbovița – am vorbit la Radio România Antena Satelor despre Calendarul acțiunilor dedicate Lunii Plantării Arborilor (15 martie – 15 aprilie), perioadă în care au loc acțiuni de plantare puieți în șantiere de împăduriri, acțiuni de igienizare în fond forestier și acțiuni de conștientizare a importanței pădurii, cu elevii în Săptămâna verde).

Direcția Silvică Dâmbovița a organizat luni, 20 martie 2023, o conferință de presă în cadrul căreia directorul instituției, ing. Petre Marin,  a anunțat că  s-au finalizat  anumite cifre  legate de  activitatea Direcţiei Silvice Dâmbovița. A fost o întâlnire  structurată  și așezată pe  două etape. Astfel,  în prima  etapă  a  fost  prezentat și programul  pentru anul 2023. În partea a doua au fost subliniate problemele legate de regenerarea pădurilor,  probleme referitoare la ”Luna Pădurii”. În   perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Dâmboviţa sărbătoreşte „Luna Plantării Arborilor”,  eveniment care a izvorât  din necesitatea menținerii integritații resurselor forestiere ale țării, având un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele, și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării. Această sărbătoare datează în România din anul 1936 la inițiativa marelui silvicultor Marin Drăcea, fiind unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului și factorilor decizionali cu privire la importanța pădurii, a rolului ei esențial în menținerea echilibrului ecologic. (Mai multe detalii  în următoarea  ediţie  tipărită a  ziarului regional „Gazeta Munteniei”).

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi