16 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Finantare europeana de peste 7.000.000 lei pentru construirea unui nou parc in municipiul Targoviste!

Dambovita: Finantare europeana de peste 7.000.000 lei pentru construirea unui nou parc in municipiul Targoviste!

Finantarea europeana de peste 7.000.000 lei pentru construirea unui nou parc in municipiul Targoviste s-a concretizat deja in semnarea contractului de lucrari si in emiterea ordinului de incepere!

Astfel, proiectul „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara” a intrat in faza de executie, iar pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara, in vecinatatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

Spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic.

Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori.

Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.

Vor fi amplasate cismele si toalete.

De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de executie maxima este de 12 luni, iar sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”.

Tot in zona, in paralel cu edificarea noului Complex Comercial (mall) au inceput si lucrarile de asfaltare a drumului de legatura dintre Bulevardul Regele Carol I si strada Petru Cercel, investitie realizata de catre Consiliul Judetean Dambovita.

Toate aceste obiective de investitii contureaza deja cea mai importanta etapa de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile