15 Oct 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Ancheta epidemiologica de la Scoala Generala Gheboieni a fost declarata inchisa

Dambovita: Ancheta epidemiologica de la Scoala Generala Gheboieni a fost declarata inchisa

93301073

În data de 12.06.2014, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin Serviciul de Primiri Urgenţe, cu privire la prezentarea  în seara zilei de 11 iunie 2014, a 4 copii, elevi în clasa a VIII-a, la Şcoala Generală Gheboieni din comuna dâmboviţeană Tătărani, care acuzau simptome digestive: vărsături, greţuri, cefalee, tulburări de echilibru, urmare a consumului unor alimente servite la banchetul clasei a –VIII-a.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru investigarea evenimentului şi demararea anchetei epidemiologice. Din anamneza realizată, a reieşit că toţi participanţii la festivitate au consumat din produsele servite, însă, doar 6 copii şi 2 adulţi  au prezentat simptomatologie digestivă. Patru din cei 6 copii au solicitat asistenţă medicală de specialitate, dar au refuzat internarea, ceilalţi 2 copii şi 2 adulţi neprezentându-se la nici o unitate medicală.

În urma anchetei s-a constatat că alimentele posibil incriminate au fost consumate în totalitate, motiv pentru care nu s-au putut recolta probe pentru controlul microbiologic al acestora şi identificarea agentului etiologic. De asemenea, s-a mai constatat că toţi consumatorii care au acuzat simptomatologie digestivă erau prezenţi la activitatea şcolară în ziua cu pricina şi nu mai prezentau semne de boală.

Pe baza simptomatologiei se suspicionează că agentul etiologic posibil incriminat a fost Stafilococul, alimentul incriminat putând fi oricare din cele consumate, dar şi păstrarea/manipularea necorespunzătoare, în contextul unor zile caniculare, ar fi putut favoriza apariţia evenimentului epidemiologic. Formele de boală au fost uşoare, simptomatologia remitându-se în totalitate în scurt timp,  fără apariţia altor cazuri, motiv pentru care,  Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa  declară închis acest focar.

 

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile