12 aug. 2022
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: “Babel F.A.S.T”, editia a X-a

Targoviste: “Babel F.A.S.T”, editia a X-a

Recent, s-a încheiat ediția a X-a a Festivalului Artelor Spectacolului de la  Teatrul  “Tony Bulandra”, din Târgoviște, la care au participat trupe din : Algeria, Coreea de Sud, Franța, Germania, Grecia, India, Italia, Kazahstan, Moldova, Polonia, Scoția, Turcia, alături de trupele românești din Petroșani, Reșița, Sibiu, Universitatea Babeș- Bolyai, Cluj Napoca. Fără artiștii din Ucraina și Rusia.

 „Babel” este un festival tânăr, are nevoie de promovare, de vizibilitate, pentru a atrage parteneri financiari.  Anul acesta Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român au susținut festivalul și sperăm să se întâmple acest lucru și la edițiile viitoare.

La ediția din acest an din boardul festivalului au făcut parte: Mc RANIN (director festival, manager al Teatrului “Tony Bulandra”, Liviu Cheloiu (Selecționer festival, director executiv “Babel F.A.S.T”), Dieter Topp (jurnalist german, specialist în rețele de teatru), Jeungwoo Son (regizor, profesor Kyonggi University, Coreea de Sud), Scott Johnson (regizor, profesor Edinburgh College, Scoția), Vidyanidhee Vanarase (regizor, profesor, director IAPAR, India).

Babel F.A.S.T”  este un festival în care se leagă prietenii, ne întâlnim cu cei pe care nu i-am văzut de ceva timp, se fac planuri. De la un an la altul, se întâmplă evenimente frumoase, care rămân amintiri de neuitat.  România devine cunoscută în lume, Târgoviștea scrie o istorie faină și unică în teatru, prin acest festival.

Mc RANIN, (director Teatrul Tony Bulandra): “A fost un maraton acest festival, l-am dus până la capăt, fără evenimente majore, E greu să reiei festivalul după o perioadă lungă de întrerupere, din motive de pandemie, dar la noi se obișnuiește mereu să întrerupem festivalul. Ne-am resetat de două ori. Sunt mulțumit de festival ceea ce mă determină să merg mai departe. Semnăm de această dată memorandum cu  IAPAR, India și  Teatrul Teatrului Turkestandin Kurdistan, Republica Kazahstan. Suntem aici pentru că ne leagă ceva: umanitatea. Anunț aici tema următorului festival, din 2023: FORME!”.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi