21 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / C.O.T.A.R. doreste echilibrul in piata asigurarilor

C.O.T.A.R. doreste echilibrul in piata asigurarilor

Piața asigurărilor auto e afectată de service-urile care fraudează sistemul

                Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) își dorește ca echilibrul existent în piața asigurărilor sa rămână si chiar sa evolueze în aceeași direcție. În același timp, ne manifestăm îngrijorarea și atragem atenția cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri, în ceea ce privește dreptul șoferilor la o mașina de schimb, în caz de accident auto.

                Unele service-uri auto încearcă să obțină un profit incorect, prin tarife foarte mari și prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, către companiile de asigurări, pentru plata mașinilor de schimb, în vederea compensării  dreptului de folosință a autovehiculului avariat. Aceste costuri nejustificate facturate de către service-uri companiilor de asigurări vor avea impact negativ asupra prețului polițelor de asigurare.

                „Avem multe semnale care arată frauda în acest domeniu de activitate. De multe ori șoferul păgubit nu beneficiază de mașina la schimb, chiar dacă service-ul a facturat-o către societatea de asigurare, spre decontare. În același timp, salutăm service-urile auto care demonstrează că pot efectua lucrări de calitate la prețuri corecte. Atragem atenția, însă, că există riscul ca din cauza practicilor abuzive, cei aproximativ 6 milioane de consumatori din  piața asigurărilor obligatorii să fie afectați printr-o eventuală creștere a tarifelor”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile