11 dec. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Buzau: Activitati preventiv-informative desfasurate de politisti si specialistii antidrog

Buzau: Activitati preventiv-informative desfasurate de politisti si specialistii antidrog

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Rutier şi de la Biroul Siguranţă Şcolară, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, toți din Buzău au continuat activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Obiectivul principal al acţiunii preventive constă în informarea participanţilor la trafic cu privire la modificările legislative, în sensul că, cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, omenești, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnați.

Prin aceste activități se urmărește conştientizarea, de către conducătorii auto, a pericolului la care se expun, în cazul consumului de alcool sau droguri la volan, atât pentru aceştia, cât şi pentru cei din jur.

Tot ieri, ofiţerii de prevenire au desfăşurat activităţi în cadrul atelierelor de vară „Școala din Parc”, din Parcul Crâng, unde au abordat subiecte precum, prevenirea victimizării pe linia disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare, dar și repercusiunile apelării abuzive sau nefondate la Numărul Unic de Urgență 112..

Ofiţerii de la Siguranţă Şcolară au făcut o vizită preșcolarilor prezenţi la Grădinița cu Program Prelungit nr.4 Buzău și la Grădinița cu Program Prelungit nr.9 Buzău, unde au discutat liber despre importanţa respectării regimului circulației rutiere și siguranța personală pe timpul vacanței de vară. Pentru a înțelege mai bine recomandările transmise, poliţiştii au cititi împreună cu micii învăţăcei ,,Povestea Fetiței Curajoase’’.

La activități au luat parte aproximativ 260 de persoane.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi