11 dec. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Braila: FOTOEXPOZITIA „RARITATI FLORISTICE SI FAUNISTICE DIN TINUTUL NEAMTULUI”

Braila: FOTOEXPOZITIA „RARITATI FLORISTICE SI FAUNISTICE DIN TINUTUL NEAMTULUI”

 Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 21 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00, la Secţia de Științele Naturii amplasată în Parcul Monument (Aleea Parcului, nr.15), la vernisajul expoziției itinerante de fotografie intitulată „Rarităţi floristice și faunistice din ţinutul Neamţului”, expoziție ce aprține Complexului Muzeal Național Neamț.

Expoziția de fotografie celebrează bogăţia şi diversitatea mare a faunei și florei din ţinutul Neamţului, care au fascinat din toate timpurile. Actuala expoziţie grupează o serie de fotografii (aproximativ 60 la număr) care ilustrează specii rare, prezente în zona Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă.

În expoziţie sunt prezentate numeroase specii de plante (multe dintre aceste specii fiind periclitate), insecte rare și unele vertebrate protejate etc. Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamţului și a împrejurimilor (din provincia istorică Moldova), fiind realizate în decursul timpului de către dr. Emilian Pricop muzeograf în cadrul Muzeului de Ştiinţe Naturale Piatra Neamţ – Complexul Muzeal Naţional Neamţ. În prezent, o parte dintre speciile fotografiate sunt protejate de lege atât la nivel european, cât și în România, colectarea acestora fiind restricţionată.

Expoziția este deschisă pentru public până la sfârșitul anului 2023.

Vă așteptăm!

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi