27 ian. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Analize medicale gratuite pentru persoanele vulnerabile din Romanesti

Dambovita: Analize medicale gratuite pentru persoanele vulnerabile din Romanesti

Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului (ACEDO) a derulat în noiembrie 2022 cea de-a doua caravană medicală în localitatea Românești,  județul  Dâmbovița. Scopul caravanei medicale este de a crește accesul la programele de sănătate a persoanelor vulnerabile, din mediul rural, persoane fără venituri sau persoanelor neasigurate medical, care în ultimii ani nu au mers la consultații medicale.

Caravana medicală  este o componentă din cadrul proiectului Fii parte din comunitate! Servicii integrate adresate comunității locale de romi din Curcani și Românești, prin intermediul căruia, sunt derulate servicii de educație, sănătate, locuire pentru persoane vulnerabile, de etnie romă, din cele două localități rurale – Curcani (județul Călărași) și Românești (județul Dâmbovița).

“Lipsa veniturilor, a asigurării medicale, dar și lipsa de informații cu privire la analizele medicale pe care ar trebuie să le facem, conduc la faptul că oamenii din mediul rural nu merg la medic cu anii. Prin intermediul acestei caravane medicale, 115 persoane vulnerabile din comunitatea locală din Românești au beneficiat de un set de analize format din consult cardiologic și EKG, testarea funcției pulmonare, o ecografie mamară sau abdominală, dar și de îndrumare de specialitate pentru afecțiunile medicale descoperite. Cei 115 beneficiari de la Românești se alătură celor 62 de beneficiari din localitatea Curcani (județul  Călărași), care au primit aceste servicii în octombrie 2022. Acțiunile vor continua și în perioada următoare și ne dorim ca până la finalizarea proiectului Fii parte din comunitate! să avem peste 300 de persoane care au beneficiat de acest set de analize pentru adulți. Pentru majoritatea dintre beneficiarii noștri, analizele efectuate în aceste zile au fost primele după o perioadă îndelungată de timp”, a declarat Melania Coman, manager  de proiect.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi