27 ian. 2023
Ultima ora
Home / Actualitate / Corneliu Stefan, presedinte PSD Dambovita: Am promovat mai multe legi care urmaresc sustinerea mediului de afaceri si a populatiei

Corneliu Stefan, presedinte PSD Dambovita: Am promovat mai multe legi care urmaresc sustinerea mediului de afaceri si a populatiei

În Romania, răspândirea virusului Covid-19 a evoluat rapid din cauza nivelului ridicat de contagiozitate. Pentru stoparea răspândirii virusului, s-au luat o serie de măsuri excepționale, care deja creează dificultăți evidente persoanelor fizice și juridice.
„În acest context, în Camera Deputaților, alături de colegii din țară, am promovat mai multe legi care urmăresc susținerea mediului de afaceri și a populației, măsuri care corecteză deciziile greșite luate de Guvern în ultima perioadă.
Astfel, am votat pentru:
1. Suspendarea, până la 31 decembrie, a obligației de restituire a împrumuturilior și dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice și companii.
2. Amânarea contribuțiilor de asigurări sociale aferente salariilor și veniturilor asimilate salariilor pentru o perioadă de 3 luni, începând cu ultima zi a lunii martie. Aceeași lege mai prevede și faptul că, la cerere, plata contribuției se poate face eșalonat în următoatele 12 luni, în proporție de 50% din totalul datoriilor către stat.
3. O altă măsură inițiată, susținută și votată de PSD este aceea care prevede că plata șomajului tehnic, în cuantum de 75% din valoarea salariului, se va face de către stat din bugetul asigurărilor sociale pe toată durata menținerii stării de urgență.
Fac precizarea că PSD pregătește în continuare proiecte de legi pentru sprijinirea agriculturii naționale, pentru a asigura hrana cetățenilor români.
În aceste momente critice, PSD face opoziție constructivă și vine cu propuneri de legi în sprijinul oamenilor și al economiei naționale. Considerăm că, prin contestarea unor legi la Curtea Constituțională a României, PNL nu face decât să încetinească aplicarea unor măsuri benefice întregii țări”, a precizat  președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

prices web design Dubai beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala caviar bucuresti caviar dubai Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasistrategii de promovare vidanjare iasi
avocat ploiesti
beton imprime paris creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi