01 iun. 2020
Ultima ora
Home / Diverse / CNAIR: „Toate proiectele lansate in licitatie publica au finantare”

CNAIR: „Toate proiectele lansate in licitatie publica au finantare”

Pentru o corectă informare a opiniei publice precizăm că decalarea termenelor de depunere a ofertelor pentru anumite contracte destinate proiectării și execuției unor obiective de infrastructură rutieră, ține doar de respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice.

Astfel, potrivit articolului 153 din legea 98/2016, privind achizițiile publice, CNAIR este obligată să decaleze termenul limită pentru depunerea ofertelor, ori de câte ori un potențial aplicant solicită clarificări care au ca efect modificarea ori completarea documentației de atribuire, astfel încât toți operatorii economici să aibă timp suficient la dispoziție pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului.

În caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemulțumiți, prin decizii ulterioare ale instanțelor.

Este și cazul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic destinate construcției Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, pentru care termenul limită de depunere a ofertelor, stabilit inițial pentru data de 3 mai 2019, a fost decalat de două ori: 17 mai, respectiv 30 mai 2019.

Din aceleași motive au fost decalate de-a lungul timpului termenele limită pentru diverse alte contractele lansate în licitație.  

Trebuie să mai precizăm că toate obiectivele care fac parte din Master Planul General de Transport, sunt eligibile pentru finanțare din fonduri europene, fără excepție. Prin această se înțelege clar că există finanțarea necesară derulării lor.

CNAIR atrage atenția celor care vehiculează informații false sau insuficient fundamentate în spațiul public, că prin acest tip de abordare pot pune în pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scăderea interesului companiilor serioase față de contractele lansate în licitație publică,  se precizează în comunicatul CNAIR.

Diectorul General al CNAIR S.A., Narcis Neaga a ținut să sublinieze că toate proiectele lansate de Companie  în licitație publică, inclusiv în acest an, vizează strict interesul public față de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România și nu sunt influențate în nici un mod de derularea campaniei electorale.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web