22 Noi 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Ziua Crucii Rosii Romane – 4 iulie

Ziua Crucii Rosii Romane – 4 iulie

   În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 143 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

  Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acțiunilor noastre depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În ciuda consecințelor din ce în ce mai însemnate ale inundațiilor, alunecărilor de teren, furtunilor și altor dezastre naturale, noi am rămas aici.  În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte, cu sprijinul voluntarilor, vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni aceste situații.

Activități organizate:

  • Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuți” al Școlii “Coresi” Târgovişte în vederea participării la Competiția Naționala ce se va desfășura la Poiana Pinului, jud. Buzău în perioada 19-24 iulie 2019.
  • Organizarea unei tabere de pregătire a 30 voluntari ai Crucii Roșii Dâmboviţa în vederea specializării în intervenția în caz de dezastre în perioada 5-10 august 2019 la Refugiul Salvamont, jud. Dâmboviţa. La această activitate sunt invitați voluntari ai Crucii Roșii Maghiare- Filiala Veszprem, ai Crucii Roșii din Ucraina- Filiale din Kiev cu care Crucea Roșie Dâmbovița are parteneriate încheiate.
  • Pregătiri ale detașamentului de intervenție în caz de dezastre al Filialei pentru asistență perioada de week-end şi activități cultural-sportive.
  • Organizare de cursuri de prim-ajutor, igienă şi desfășurare de activități legate de proiectul “Banca de Alimente”.

În data de 4 iulie 2019 începând cu ora 9,00 până la orele 14,00 se vor instala corturi de Cruce Roșie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române, se vor realiza demonstrații de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetățenii din Municipiul Târgovişte.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie şi îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizații din România!

 FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROȘIE!

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile