22 Sep 2018
Ultima ora
Home / Diverse / Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu: Romania indeplineste toate conditiile asumate fata de Uniunea Europeana in materie de securizare a frontierelor

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu: Romania indeplineste toate conditiile asumate fata de Uniunea Europeana in materie de securizare a frontierelor

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a discutat, astăzi, cu comisarul european pentru Uniunea securității, Julian King, despre disponibilitatea României de a contribui la funcționarea eficientă a sistemului integrat european de securitate, având în vedere că și-a îndeplinit, din punct de vedere tehnic, toate angajamentele asumate privind securizarea frontierelor și care țin de pregătirea pentru aderarea la Spațiul Schengen. La întrevedere a participat și ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

“România are o abordare responsabilă în fața provocărilor actuale, reprezentate de fenomenul migrației și amenințarea terorismului, pentru că a fost și ea indirect afectată. Atacurile teroriste din alte țări europene au avut printre victime și cetăţeni români. Avem la ora actuală o țară sigură și ne vom asigura că o menținem așa”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

În plus, România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică, a afirmat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, amintind nivelul de performanță al specialiștilor români în domeniu, recunoscut și în plan extern.

La rândul său, comisarul european Julian King și-a reafirmat convingerea că Spațiul Schengen ar fi mai puternic și toate ţările membre ar avea de câştigat dacă România ar face și ea parte din Schengen.

România este un participant activ la politica de securitate a Uniunii Europene și vă asigur de toată susținerea în a le prezenta partenerilor noştri pașii importanți făcuți de România și pe care i-am constatat”, a declarat oficialul european.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
montaj tapet
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile