21 Aug 2018
Ultima ora
Home / Actualitate / USR: Masurile fiscale ale PSD ingroapa ONG-urile

USR: Masurile fiscale ale PSD ingroapa ONG-urile

 Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, Uniunea Salvați România (USR) afirmă:

„USR îi cere ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să vină cu schimbări la Codul Fiscal pentru a nu îngroapa activitatea organizațiilor non-guvernamentale.

Modificarea cadrului legislativ și fiscal care reglementează schimbarea și completarea Ordonanței Guvernului 26/2000, inițiată de social democrați, nu face decât să pună piedici și să descurajeze buna desfășurare a organizațiilor non-profit care trăiesc din donațiile oamenilor și direcționarea a 2% din impozitul pe profit.

Schimbările Codului Fiscal potrivit cărora: firmele care au cifră de afaceri mai mică de 1 milion de euro nu mai pot redirecționa 2% către ONG-uri,  dar și ca formularul 230 să fie depus personal de către donator, vor duce la dispariția multor asociații și ONG-uri care funcționează pe baza donațiilor și a acțiunilor de caritate.

USR a luat măsuri pentru a corecta efectele nocive ale revoluției fiscale, astfel că am adresat o interpelare ministrului de finanțe și am demarat deja o inițiativă legislativă prin care cerem revenirea la plafonul anterior de 500 de mii de euro, în loc de 1 milion. În plus, reiterăm că USR a depus deja amendamente la Legea Codului Fiscal pentru a mări cota impozitului pe profit care poate fi direcționat către ONG-uri la 3,5%.

Centrul de Resurse și Referință în Autism “Micul Prinț” din Bistrița este un exemplu dintre zecile de organizații care riscă să-și încheie activitatea deoarece finanțările lor vin în mare parte de la donatori.

“Asociația Micul Prinț, a cărei activitate este îndreptată către copiii bolnavi de autism, este reacția organică și soluția viabilă a societății civile la criza serviciilor sociale și a asistenței specializate pe care orice stat responsabil și sănătos ar trebui să le asigure cetățenilor săi. Dar știm bine că statul nostru este bolnav.

Nepăsarea, indolența și ignoranța ne-au adus aici, iar abrambureala fiscală este doar una dintre consecințele dureroase”, a declarat Cristina Iurișniți, deputat USR.

ONG-urile din România contribuie activ la îmbunătățirea și dezvoltarea societății având în vedere că principalele domenii de activitate sunt îndreptate către servicii sociale, educație, mediu, protecția animalelor și cultură.

De aceea îi cerem ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să comunice care sunt măsurile pe care le-a dispus pentru a elimina birocrația în vederea facilitării accesului la fonduri private pentru organizațiile non-guvernamentale”.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile