22 Noi 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Teleorman: Din cele 4 puncte functionale au fost lansate, in 2019, 108 rachete

Teleorman: Din cele 4 puncte functionale au fost lansate, in 2019, 108 rachete

 

După cum   ne-a informat Prefectura Teleorman, la nivelul județului  s-au realizat activități de combatere a căderilor de grindină, prin punctele de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP).

În România, implementarea SNACP a început în anul 2000, ca urmare a necesității adoptării unor măsuri preventive de reducere a riscurilor climatice asociate fenomenelor meteorologice extreme (grindină, ploi torentiale, secetă), iar prin Programul de Guvernare 2018-2020 acesta a fost extins în aproape toată țara.

În prezent, în județul Teleorman există 4 puncte de lansare funcționale, în localitățile Furculești, Calmățuiu, Troianu (acestea 3 au fost înființate în 2018) și Dracea (înființat în 2019), urmând a se da în folosință alte 2 puncte, pe raza localităților Plopii Slăvitești și Segarcea Vale (sat Olteanca).

Din cele 4 puncte funcţionale au fost lansate, în 2019, 108 rachete, astfel: Furculeşti-21, Călmăţuiu-21, Troianu-36 şi Dracea- 30. Toate acțiunile de combatere a căderilor de grindină prin intervenții active în atmosferă au avut efectul scontat.

Punctele de lansare antigrindină de pe teritoriul județului Teleorman aparțin Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia, Prahova.

Comanda pentru lansarea rachetelor se dă din punctul de comandă de la Ploiești, al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină, în baza atenționărilor primite de la Administrația Națională de Meteorologie, în funcție de imaginile furnizate de radare.

Aprobarea pentru lansare se obține de la Statul Major al Forțelor Armate și Romatsa (aviația militară și civilă). Raza de acțiune a unui punct de lansare este de 10 km, înălțimea de lansare fiind de 7500-8000 m.

 

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile