22 sept. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Targoviste: ALMANAHUL BISERICESC PE ANUL 2020 AL ARHIEPISCOPIEI -Teologie, cultura, istorie si misiune crestina

Targoviste: ALMANAHUL BISERICESC PE ANUL 2020 AL ARHIEPISCOPIEI -Teologie, cultura, istorie si misiune crestina

Apărut la inițiativa, cu binecuvântarea şi cu susţinerea Înaltpreasfinţitului Parinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, în condiţii grafice deosebite, Almanahul Bisericesc 2020 aprofundează teme ale spiritualităţii ortodoxe şi ale culturii româneşti şi universale, constituindu-se într-o frescă edificatoare a cercetării ştiinţifice a profesorilor Facultăţii de Teologie a Universităţii “Valahia” din Târgovişte, precum şi într-o mărturie frumoasă a bogăţiei credinţei locuitorilor acestor plaiuri binecuvântate de Dumnezeu. Între paginile sale sunt cuprinse preocupări, perspective, provocări, aprecieri şi rezolvări teologice şi culturale privind poporul lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Târgoviştei, în complexul proces de aprofundare şi de răspândire al valorilor Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

   Perspectivele pastoral-misionare reflectate în acest volum vor descoperi cititorului acea Biserică mereu vie, profundă şi puternică, care edifică, clipă de clipă, civilizaţia credinţei, a speranţei şi a iubirii, inaugurată de venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu. Acest volum se constituie într-o frescă a Bisericii celei vii și a trăirii credinței noastre străbune de către credincioșii de aici, din vechea Capitală a Țării Românești, arătând în același timp expresia multiplelor și complexelor preocupări teologice ale clericilor, profesorilor de teologie sau de Religie, ori ale mirenilor profund atașați de valorile Bisericii noastre Ortodoxe. În această perioadă istorică, marcată de diferite conflicte și dezbinări, volumul de față se constituie într-o mărturie a entuziasmului misionar generat de activitățile pastorale și misionare ale Eparhiei noastre. Volumul are 407 de pagini și a apărut la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web